SzolgáltatásAz orosz szabványú vagon a telep területére érkezik.

Az önürítős vagon (képünkön) az ürítőrács fölé áll, a plombák eltávolítása után a vagon alján lévő zárófedeleket megnyitják és a ömlesztett áru a rácson átesik.

Nem önürítős vagonok esetén a kitárazás munkagépek segítségével történik melyek az árut a futószalagra hordják (ha ömlesztett) vagy a raktárba szállítják.Az ömlesztett áru a futószalagra kerül, ebben a föld alatti részben.     A futószalag ferde részén halad tovább az áru, innen a szalagok beállítása szerint vagy a tárolóházba vagy a zsákolórendszerbe kerül.Az ömlesztett áru a fedett tároló tetején végigfutó futószalagról hullik a tárolóba. Innen munkagépek segítségével kerül vagy a zsákolórendszerhez vezető futószalagra, vagy közvetlenül a kamionokra vagy vagonokbaA zsákos árú a fedett tárolóba kerül, ha az megtelik akkor az alsó képen látható szabadtéri tároló telíthető.

Az épület legfelső szintjén levő fogadó garatba érkezik a műtrágya vagy közvetlenül a vagonból vagy a tárházból. A garatból az osztályozó berendezésbe kerül, amely leválasztja a 2,8 mm-nél kisebb és 4 mm-nél nagyobb méretű szemcséket.A méreten aluli anyag a portárolóba, a méreten felüli a törőgépbe kerül.    A megfelelő méretű anyag a mérlegen keresztül kerül a zsákológépbe.A zsákokat a töltés után szállítószalag továbbítja, amely zsákvarró (kettősfalú polietilén-polipropilén zsákok részére) és hegesztő (polietilén zsákok részére) berendezéssel van ellátva. Innen a zsákos áru két irányba továbbítható: vagy egy szállítószalagra, amely közvetlenül a normál kocsiba továbbítja a zsákokat, vagy egy palettázó berendezésre. A palettázóról a rakatok rakodólapon targoncával szállíthatók el tárolóhoz.


A telep jelenleg kétféle közúti mérleggel rendelkezik. A hagyományos mechanikus mérlegen kívül kiépült az a modern elektronikus mérleg melynek segítségével rendkívül nagy pontosságú mérés vált lehetővé (a több tonnás terhelhetőség mellett néhány kilós hibahatár). Az új rendszer akár menet közben is képes a teherautók tömegének mérésére. (képünkön)Az érzékelők által szolgáltatott adatokat számítógép dolgozza fel, melynek programja emellett könyveli is a mérési eredményeket.Az áru elszállítása kétszer kétféleképpen történik : vasúton vagy közúton, zsákolva vagy ömlesztve. Az ömlesztett áru pakolása közúti esetben munkagépek segítségével történik (bal oldali kép), vasúti szállításnál szállítószalag hordja az anyagot a vagonokba (alsó kép).

A vagon megtöltését az ömlesztett tárolóból kivezető futószalag végzi, melyet a vagon típusától függően állítanak be felső vagy oldalsó tárazásra.
(C) 2009 Soft-Dekor Kft. // Weblap készítés, Webáruház készítés, Kiadványszerkesztés, Grafika ( Login )